Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Το πλανητάριο ήρθε στο σχολείο μας!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Σχολείο μας, παρουσίασαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στον χώρο του σχολείου το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, - μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, που ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.


Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!


Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Ζούμε παράλληλα σε μια δύσκολη εποχή. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε ό,τι υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει, ό,τι υπάρχει μακριά μας και μας εξάπτει τη φαντασία.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την Τρίτη ηλικία.

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Στην ομάδα του Ψηφιακού Πλανηταρίου, συμμετέχει ο Θεοφάνης Ματσόπουλος, συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (ESO), βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών θόλου. Το Πλανητάριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου, επί 41 χρόνια αστρονόμου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις