Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Το πλανητάριο ήρθε στο σχολείο μας!

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Σχολείο μας, παρουσίασαν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 στον χώρο του σχολείου το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο, - μοναδικό στο είδος του - μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, που ταξιδεύει σε όλη τη χώρα προσφέροντας μια μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία.


Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ του Συλλόγου μας.


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

  • όλα τα παιδιά και τους δασκάλους/δασκάλες για τις υπέροχες δημιουργίες τους
  • τους μικρούς βοηθούς μας και τους γονείς που βοήθησαν στους πάγκους κατά τη διάρκεια του μπαζάρ
  • τα Starbucks και τον Σκλαβενίτη για τη συνεχή υποστήριξή τους
  • τους γονείς που δώρισαν υπέροχες δημιουργίες και κεράσματα
  • τους γονείς που βοήθησαν στα γούρια
  • για τη συνεισφορά σας για το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς
  • τους γονείς που βοήθησαν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών
  • τον κο. Περικλή για τα κάλαντα και το χορευτικό
  • τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο που μας τίμησε με την παρουσία του μια τόσο πολυάσχολη μέρα
Πάνω απ' όλα, ευχαριστούμε όλους εσάς για την υποστήριξή σας!

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων, με χαρά σας προσκαλεί στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου & ώρες 10:00-15:00  που θα γίνει στον χώρο του σχολείου μας.


Στο Bazaar θα μπορείτε να βρείτε χριστουγεννιάτικες κατασκευές των παιδιών μας, χειροποίητα γούρια 2023, γιορτινά διακοσμητικά, δώρα και γλυκά εδέσματα.

Παράσταση του θεάτρου Σκιών

 H Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας και την Ένωση Γονέων, προσκαλούν τους μικρούς μας φίλους, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου & ώρα 17.00’, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου της πόλης (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος).


Ελάτε να διασκεδάσουμε με την παράσταση του Θεάτρου Σκιών, παρέα με τον καραγκιοζοπαίχτη Αλέξανδρο Μελισσηνό & το εργαστήρι κατασκευής φιγούρας του Καραγιόζη.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Μαγικά Χριστούγεννα στην «Πιο Μαγική Πόλη των Χριστουγέννων»! Το εορταστικό πρόγραμμα 2022

ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ, ΞΕΚΙΝΑΜΕ! ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - "ΖΩΝΤΑΝΕΣ" ΓΙΟΡΤΕΣ ΛΟΥΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ


 Μια μοναδική εορταστική «περιπέτεια», με πρωτότυπες διασκεδαστικές δραστηριότητες, για κάθε ηλικία και διάθεση, για μικρούς-μεγάλους και κάθε οικογένεια, σε διάρκεια τριών εβδομάδων, διοργανώνεται εφέτος, για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Το Δέντρο της Αγάπης

Το Δέντρο της Αγάπης και της Προσφοράς, φωτίζεται και φέτος, από μικρούς και μεγάλους!



Η κορύφωση της περιόδου των εορταστικών εκδηλώσεων των εφετινών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Παλαιό Φάληρο, σηματοδοτείται όπως κάθε χρόνο, με το άναμμα του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ και ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο.

Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου της πόλης, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:30, σε μια τελετή που έχει αναδειχθεί σε θεσμό προσφοράς και αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Νέα Δραστηριότητα - Τένις

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη τμήματος Τένις, κάθε Τρίτη 19:30-20:30 στο σχολείο μας. Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, όμως υπάρχουν ακόμη μερικές ελεύθερες θέσεις. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να μας ενημερώσετε για τη συμμετοχή σας.



Πρόσκληση σε παρουσίαση Παιδικών Βιβλίων

 

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κομνηνός, σας προσκαλούν στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 17.30, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου, στην παρουσίαση των δύο παιδικών βιβλίων της Άννας Ι. Στεργίου με τίτλο: «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Η κλοπή των λαγηνίων από το αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας» και «Οι Ατρόμητοι της Μαργαριτοχώρας. Το κυνήγι των λαθρέμπορων ζώων στην Κένυα».

Ελάτε να ζωγραφίσουμε και να παίξουμε το παιχνίδι των Ατρόμητων!

Μια περιπέτεια με σαφείς παιδαγωγικούς στόχους που, σύμφωνα με τη συγγραφέα της, δημοσιογράφο Άννα Στεργίου, επιδιώκει μέσα σ' έναν κόσμο, που όλα είναι ρευστά και δύσκολα, τα παιδιά να ταυτιστούν με τους ήρωες και τις αξίες τους.



Δήμος Π. Φαλήρου & «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», Σάββατο 10/12 Συγκεντρώνουμε δώρα για τα παιδιά

 

Δήμος Π. Φαλήρου & «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», Σάββατο 10/12 Συγκεντρώνουμε δώρα για τα παιδιά


Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΩΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 10/12 (10.00-14.00) / ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


«Όλοι μαζί Μπορούμε»: Συγκεντρώνουμε δώρα για παιδιά

Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί γονείς, αδυνατούν να προσφέρουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που κάθε παιδί περιμένει.

Για αυτό, και φέτος γινόμαστε όλοι Αϊ Βασίληδες για δεκάδες παιδιά της πόλης μας!!!

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει δράσεις συγκέντρωσης χριστουγεννιάτικων δώρων, ώστε να μην αφήσει κανένα παιδί χωρίς το δώρο του.

Στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος, είσοδος από Αρτέμιδος), το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 14:00

Συγκεντρώνουμε δώρα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και ό,τι άλλο μπορεί να ονειρευτεί κάθε παιδί. Τα δώρα και τα παιχνίδια που θα συγκεντρωθούν, θα παραληφθούν από τους εθελοντές του Δήμου μας και θα μοιραστούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Τα δώρα και τα παιχνίδια που θα προσφερθούν θα πρέπει να είναι καινούρια ή σε καλή κατάσταση, αλλά σε κάθε περίπτωση έτοιμα για χρήση.

Η προσφορά όλων μας αποκτά ιδιαίτερη αξία και προσφέρει μεγάλη χαρά στα παιδιά και τις οικογένειες τους, αυτές τις Άγιες Ημέρες. Μπείτε στο oloimaziboroume.gr και δείτε πληροφορίες για την δράση.


 



Δημοφιλέστερες αναρτήσεις