Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Συμμετοχή στο 8ο σχολικό τουρνουά σκακιού του Παλαιού Φαλήρου

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι οχτώ από τα παιδιά του τμήματος σκακιού του σχολείου μας πήραν μέρος στο 8ο ομαδικό πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων του δήμου Παλαιού Φαλήρου που διοργάνωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Π. Φαλήρου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Κοινωνικής Αρωγής του Δήμου Π. Φαλήρου. Αυτή ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για τα παιδιά μας να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να διαγωνιστούν με άλλα σχολεία της περιοχής μας.




Παρότι τα περισσότερα παιδιά της ομάδας μας ξεκίνησαν φέτος την εκμάθηση του σκακιού, δείξανε αποφασιστικότητα και πάθος κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Μετά από πολλές ώρες εκπαίδευσης και προετοιμασίας, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε ανταγωνιστικές ομάδες από άλλα σχολεία.



Η ομάδα μας κατάφερε να καταταχθεί στην έκτη θέση ανάμεσα σε έντεκα σχολεία που συμμετείχαν. Θα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά της ομάδας μας για την αφοσίωση και την προσπάθειά τους κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Η δέσμευσή τους και η προόδος που έχουν επιδείξει είναι εμπνευσμένες και αξιοθαύμαστες.

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες που στήριξαν τα παιδιά μας καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Η υποστήριξή σας και η ενθάρρυνσή σας ήταν κρίσιμες για την επίτευξη αυτής της επιτυχίας.

Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ασχολούνται με το σκάκι και να συμμετέχουν σε ανάλογες δραστηριότητες, καθώς η συμβολή του σκακιού στην ανάπτυξη της λογικής σκέψης, της στρατηγικής σκέψης και των κοινωνικών δεξιοτήτων είναι αξιοσημείωτη. Το σκάκι δεν προωθεί μόνο την ανάπτυξη τεχνικών και τακτικών ικανοτήτων, αλλά και τη συνεργασία, την επικοινωνία και την αντίληψη του παιχνιδιού από διάφορες οπτικές γωνίες.

Αυτή η συμμετοχή στο ομαδικό τουρνουά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα παιδιά μας να εκτιμήσουν την αξία της ομαδικής εργασίας και της συνεργασίας με άλλα μέλη της ομάδας. Έμαθαν να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν ιδέες και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον, προάγοντας έτσι την ομαδικότητα και την αλληλεπίδραση.

Επίσης, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε τους αξιέπαινους δασκάλους μας στο τμήμα σκακιού. Οι δασκάλοι μας απέδειξαν το εξαιρετικό ταλέντο και την επαγγελματική τους δεξιότητα στο να μεταδίδουν την αγάπη και τη γνώση του σκακιού στα παιδιά μας.

Με την εμπειρία τους και την προσωπική τους αφοσίωση, οι δασκάλοι μας κατάφεραν να εμπνεύσουν τα παιδιά και να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στο σκάκι. Μέσω της καθοδήγησής τους, τα παιδιά έμαθαν να αναλύουν προβλήματα, να λύνουν τακτικές προκλήσεις και να εφαρμόζουν στρατηγικές σε παιχνίδια.

Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη συμβολή των δασκάλων μας στην πρόοδο και την επιτυχία των παιδιών μας. Η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός τους δημιούργησαν ένα θετικό και ενθαρρυντικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των παιδιών μας, ενώ παράλληλα τους παρείχαν την υποστήριξη και την καθοδήγηση που χρειάζονταν για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Παρότι η ομάδα μας δεν κατάφερε να κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις, η συμμετοχή τους και οι προσπάθειές τους αποτελούν λόγο υπερηφάνειας για εμάς ως σχολική κοινότητα. Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με το σκάκι, να εμβαθύνουν στην κατανόηση του παιχνιδιού και να αναπτύξουν ακόμα περισσότερες δεξιότητες και γνώσεις.


Δημοφιλέστερες αναρτήσεις